ActionTrack

ActionTrack  sovellus tuo yhden mahdollisuuden lisätä koulupäiviin liikettä sekä rikkoa oppiaineiden rajoja. ActionTrackissä luodaan mobiililaitteilla seurattavia ratoja ja rasteja mihin tahansa ulko- tai sisätilaan. Rastit voivat sisältää mm. videoita, kuvaa, tekstiä, ääntä, reittivalintoja ja erilaisia interaktiivisia oppimisen kohteena olevaan tietoon tai taitoon liittyviä tehtäviä. ActionTrack sopii erinomaisesti opitun kertaamiseen ja soveltamiseen hauskalla ja mieleen jäävällä tavalla.

Aktiviteettien tekemiseen tarvitaan erilliset tunnukset. Tunnukset saa käytyään peruskoulutuksen. Apua peliin liittyvissä ongelmatilanteissa:  miina.makinen@tampere.fi

Tulevat koulutukset

Kysy koulutusta omalle koulullesi: miina.makinen@tampere.fi  tai 040-1594876

Ajankohtaista

  • ActionTrack apin päivitys on tällä hetkellä ios-laitteissa 3.6.6 ja android-laitteissa  3.6.5. (näet versionumeron etusivun asetuspainikkeesta). Mikäli pelin aloittaminen puhelimella ei onnistu on kyse todennäköisesti siitä, että puhelimessa oleva versio on vanha.
  • Tampereen ”pääalustan” http://tampere.taz.fi/TAZActionTrackServer/  tehtävät on  luokiteltu kansioihin. Tehtäviä löytyy oppiaineittain, kouluittain, paikkojen sekä  teemojen mukaan. Kun teet uusia tehtäviä, niin vie ne oikeaan kansioon, jotta hyvät tehtävät ovat muidenkin löydettävissä. Koulujen kansioihin olisi  tarkoitus laittaa ainoastaan ne tehtävät, jotka on sidottu juuri siihen kouluun esim. sijainniltaan tai kysymyksiltään.

Ohjeita

Alla olevat ohjeet käsittelevät ainoastaan keskeisimmät kohdat ko. asioista. Ratoja tehdessäsi voit huoletta ohittaa ne kohdat,  joista ei ohjeessa mainita mitään. Oletusarvoisesti niiden valinnat ovat järkevät. Seikkaperäiset ohjeet löydät ActionTrackin Wikistä, johon olet saanut tunnukset samalla kun sait tunnukset aktiviteettien tekemiseen.

Aktiviteettien (pelien, ratojen) tekeminen

Yleisohje, josta saat käsityksen koko pelin tekemisen prosessista:
Aktiviteetin teko ja pelin käynnistäminen

Tehtävien tekemiseen liittyvät ohjeet:
Tehtävien tekeminen
GPS-tehtävärastin asetukset
QR-tehtävärastin asetukset

Pohjaan liittyvät asetukset :
GPS-radan pohjan asetukset
QR-koodiradan pohjan asetukset

Kompassipeli

Mobiilisovelluksen käyttö

Aktiviteetin aloittaminen mobiililaitteesta
Mobiilinäytön muita ohjeita
Oppilas poistuu vahingossa sovelluksesta / pelistä kesken pelin

TAZ-peleihin
Escape from Martiens
Flaghunt

Lipunryöstö, ohje oppilaalle
Aarrejahti

Puhelimien varaus

Hankkeeseen hankitut puhelimet  ( 24 kpl) ovat varattavissa koulujen käyttöön.Varausaika yhdelle koululle on 1-2 viikkoa.  Puhelimien varaus tapahtuu Outlookin kalenterin kautta ja ne löytyvät kalenterista seuraavasti:

  1. Aukaise Outlook-sähköpostiohjelmasta kalenterisi. Kalenteri löytyy oikealta ylhäältä. (Tämä ohje tehty Outlook Web App –ohjelmalle -> se mitä suurin osa opettajista käyttää ie:n tms. selaimen kautta)
  2. Klikkaa vasemmalta valikosta ”Muut kalenterit” hiiren oikealla näppäimellä ja valitse valikosta ”Avaa kalenteri”.
  3. Kirjoita ”Hakemisto” –kenttään: TRE, AT-puhelimet, Virastotalo,
  4. valitse ”Avaa”.
  5. Nyt näytölle avautuu varauskalenteri. Kuukausinäkymän saat auki ylävalikosta klikkaamalla ”Kuukausi”.
  6. Tee oma varaus 1-2 viikoksi: Klikkaa kahdesti lainauksen aloituspäivämäärää kalenterista. Kirjoita avautuvaan laatikkoon ”Tapahtuma” oma nimesi ja päiväkotisi/koulusi ja valitse ”Kesto”-kohdasta ”Mukautettu”, jolloin aukeaa ”Aloitus” päivämäärän alle uusi sarake ”Loppu”. Klikkaa valitsemasi päättymispäivämäärä (ja kellonaika).
Be Sociable, Share!