ActionTrack

ActionTrack  sovellus tuo yhden mahdollisuuden lisätä koulupäiviin liikettä sekä rikkoa oppiaineiden rajoja. ActionTrackissä luodaan mobiililaitteilla seurattavia ratoja ja rasteja mihin tahansa ulko- tai sisätilaan. Rastit voivat sisältää mm. videoita, kuvaa, tekstiä, ääntä, reittivalintoja ja erilaisia interaktiivisia oppimisen kohteena olevaan tietoon tai taitoon liittyviä tehtäviä. ActionTrack sopii erinomaisesti opitun kertaamiseen ja soveltamiseen hauskalla ja mieleen jäävällä tavalla.

Aktiviteettien tekemiseen tarvitaan erilliset tunnukset. Tunnukset saa käytyään peruskoulutuksen. Apua peliin liittyvissä ongelmatilanteissa:  miina.makinen@tampere.fi

Ajankohtaista:

  • ActionTrack appi on päivittynyt. Katso että käytössä on versio 3.6.0. (näet versionumeron etusivun asetuspainikkeesta).
  • Samsungin laitteilla versiopäivitys tulee olla 3.6.1. Videovastus ei näillä laitteilla toimi muuten.
  • Tampereen ”pääalustan” http://tampere.taz.fi/TAZActionTrackServer/  tehtävät on  luokiteltu kansioihin. Tehtäviä löytyy oppiaineittain, kouluittain, paikkojen sekä  teemojen mukaan. Kun teet uusia tehtäviä, niin vie ne oikeaan kansioon, jotta hyvät tehtävät ovat muidenkin löydettävissä. Koulujen kansioihin olisi  tarkoitus laittaa ainoastaan ne tehtävät, jotka on sidottu juuri siihen kouluun esim. sijainniltaan tai kysymyksiltään. Miina siivoaa tehtäväpankkia säännöllisesi ja siirtää juureen ilmestyneitä tehtäviä oikeisiin kansioihin. ”Harjoittelualustan” tehtäviä ei ole luokiteltu.

Tulevat koulutukset:

Voit myös sopia koulutuksen omalle koulullesi miina.makinen@tampere.fi. Koulutukseen tulemisesta aiheutuvat sijaiskulut maksetaan Aivot liikkeelle! -hankkeesta

Perustason koulutus 28.8.  klo 9-14, niille, jotka eivät ole sovellusta vielä käyttäneet.
https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/actiontrack-perustaso-607

ActionTrack-klinikka 3.9. klo 9-13. Onko  sovelluksen käyttö unohtunut kesän aikana? Tässä koulutuksessa kerrataan ja opetellaan sekä perus- että jatkokurssin asioita koulutettavien toiveiden mukaan.
https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/actiontrack-klinikka-609

Jatkotason koulutus 27.9. klo 9-14 niille, jotka ovat jo sovellusta hieman käyttäneet ja haluavat oppia lisää mm. siirtymistä, avaimista ja reitityksistä.
https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/actiontrack-jatkotaso-608

Puhelimien varus:

Hankkeeseen hankitut puhelimet  ( 25 kpl) ovat varattavissa koulujen käyttöön.Varausaika yhdelle koululle on 1-2 viikkoa.  Puhelimien varaus tapahtuu Outlookin kalenterin kautta ja ne löytyvät kalenterista seuraavasti:

  1. Aukaise Outlook-sähköpostiohjelmasta kalenterisi. Kalenteri löytyy oikealta ylhäältä. (Tämä ohje tehty Outlook Web App –ohjelmalle -> se mitä suurin osa opettajista käyttää ie:n tms. selaimen kautta)
  2. Klikkaa vasemmalta valikosta ”Muut kalenterit” hiiren oikealla näppäimellä ja valitse valikosta ”Avaa kalenteri”.
  3. Kirjoita ”Hakemisto” –kenttään: TRE, AT-puhelimet, Virastotalo,
  4. valitse ”Avaa”.
  5. Nyt näytölle avautuu varauskalenteri. Kuukausinäkymän saat auki ylävalikosta klikkaamalla ”Kuukausi”.
  6. Tee oma varaus 1-2 viikoksi: Klikkaa kahdesti lainauksen aloituspäivämäärää kalenterista. Kirjoita avautuvaan laatikkoon ”Tapahtuma” oma nimesi ja päiväkotisi/koulusi ja valitse ”Kesto”-kohdasta ”Mukautettu”, jolloin aukeaa ”Aloitus” päivämäärän alle uusi sarake ”Loppu”. Klikkaa valitsemasi päättymispäivämäärä (ja kellonaika).

Ohjeita:

TAZ-peleihin
Escape from Martiens
Flaghunt

Flaghunt oppilaalle (ilman ansoja)
Aarrejahti

Aktiviteettien tekemiseen
Aktiviteetin teko ja pelin käynnistäminen
Kompassipeli
QR-koodiradan pohjan asetukset
GPS-radan pohjan asetukset
Tehtävien tekeminen

Mobiilisovelluksen käyttöön
Aktiviteetin aloittaminen mobiililaitteesta
Mobiilinäytön muita ohjeita

Be Sociable, Share!