ActionTrack

ActionTrack  sovellus tuo yhden mahdollisuuden lisätä koulupäiviin liikettä sekä rikkoa oppiaineiden rajoja. ActionTrackissä luodaan mobiililaitteilla seurattavia ratoja ja rasteja mihin tahansa ulko- tai sisätilaan. Rastit voivat sisältää mm. videoita, kuvaa, tekstiä, ääntä, reittivalintoja ja erilaisia interaktiivisia oppimisen kohteena olevaan tietoon tai taitoon liittyviä tehtäviä. ActionTrack sopii erinomaisesti opitun kertaamiseen ja soveltamiseen hauskalla ja mieleen jäävällä tavalla.

Aktiviteettien tekemiseen tarvitaan erilliset tunnukset. Tunnukset saa käytyään peruskoulutuksen. Apua peliin liittyvissä ongelmatilanteissa:  miina.makinen@tampere.fi

Ajankohtaista:

  • ActionTrack appi on päivittynyt. Katso että käytössä on versio 3.6.0. (näet versionumeron etusivun asetuspaikkkeesta). Vanha versio ei toimi 22.2. jälkeen.
  • Kaikkialla pelattavissa oleva Olympiakasvatus-peli löytyy pohjista nimellä Olympiakasvatus. Peli pelataan paikallaan, eli se käy mainiosti vaikka lisätehtäväksi mille tahansa tunnille. Peli soveltuu parhaiten 5. lk ylöspäin. Pelin voittaa se, joka läpäisee koko pelin nopeimmin.
  • Tampereen ”pääalustan” http://tampere.taz.fi/TAZActionTrackServer/  tehtävät on nyt luokiteltu kansioihin. Tehtäviä löytyy oppiaineittain, kouluittain, paikkojen sekä  teemojen mukaan. Kun teet uusia tehtäviä, niin vie ne oikeaan kansioon, jotta hyvät tehtävät ovat muidenkin löydettävissä. Koulujen kansioihin olisi  tarkoitus laittaa ainoastaan ne tehtävät, jotka on sidottu juuri siihen kouluun esim. sijainniltaan tai kysymyksiltään. Miina siivoaa tehtäväpankkia säännöllisesi ja siirtää juureen ilmestyneitä tehtäviä oikeisiin kansioihin. ”Harjoittelualustan” tehtäviä ei ole luokiteltu.
  • TEEMAT kansiossa löytyy nyt ajankohtaan sopivia tehtäviä mm. sisällissodasta ja olympiakasvatuksesta. Ystävyyteen liittyviä tehtäviä löytyy OPPIAINEET kansiosta sekä terveystiedon että et /etiikka kansioista.

Tulevat koulutukset:

Koulutukseen tulemisesta aiheutuvat sijaiskulut maksetaan Aivot liikkeelle! -hankkeesta. Linkeistä  suoraan ilmoittautumiseen sekä tarkemmat tiedot koulutuksista. 

perustaso kieltenopettajille 20.3.  klo 12.00-15.00
http://tampere.eeventti.fi/koulutukset/actiontrack-kieltenopettajille-535

perustaso 27.3 klo 8.45-14
http://tampere.eeventti.fi/koulutukset/actiontrack-perustaso-545

Puhelimien varus:

Hankkeeseen hankitut puhelimet  ( 25 kpl) ovat varattavissa koulujen käyttöön.Varausaika yhdelle koululle on 1-2 viikkoa.  Puhelimien varaus tapahtuu Outlookin kalenterin kautta ja ne löytyvät kalenterista seuraavasti:

  1. Aukaise Outlook-sähköpostiohjelmasta kalenterisi. Kalenteri löytyy oikealta ylhäältä. (Tämä ohje tehty Outlook Web App –ohjelmalle -> se mitä suurin osa opettajista käyttää ie:n tms. selaimen kautta)
  2. Klikkaa vasemmalta valikosta ”Muut kalenterit” hiiren oikealla näppäimellä ja valitse valikosta ”Avaa kalenteri”.
  3. Kirjoita ”Hakemisto” –kenttään: TRE, AT-puhelimet, Virastotalo,
  4. valitse ”Avaa”.
  5. Nyt näytölle avautuu varauskalenteri. Kuukausinäkymän saat auki ylävalikosta klikkaamalla ”Kuukausi”.
  6. Tee oma varaus 1-2 viikoksi: Klikkaa kahdesti lainauksen aloituspäivämäärää kalenterista. Kirjoita avautuvaan laatikkoon ”Tapahtuma” oma nimesi ja päiväkotisi/koulusi ja valitse ”Kesto”-kohdasta ”Mukautettu”, jolloin aukeaa ”Aloitus” päivämäärän alle uusi sarake ”Loppu”. Klikkaa valitsemasi päättymispäivämäärä (ja kellonaika).

Ohjeita:

TAZ-peleihin
Escape from Martiens
Flaghunt

Flaghunt oppilaalle (ilman ansoja)
Aarrejahti

Aktiviteettien tekemiseen
Aktiviteetin teko ja pelin käynnistäminen
Kompassipeli
QR-koodiradan pohjan asetukset
GPS-radan pohjan asetukset

Mobiilisovelluksen käyttöön
Aktiviteetin aloittaminen mobiililaitteesta
Mobiilinäytön muita ohjeita

Be Sociable, Share!