ActionTrack

ActionTrack  sovellus tuo yhden mahdollisuuden lisätä koulupäiviin liikettä sekä rikkoa oppiaineiden rajoja. ActionTrackissä luodaan mobiililaitteilla seurattavia ratoja ja rasteja mihin tahansa ulko- tai sisätilaan. Rastit voivat sisältää mm. videoita, kuvaa, tekstiä, ääntä, reittivalintoja ja erilaisia interaktiivisia oppimisen kohteena olevaan tietoon tai taitoon liittyviä tehtäviä. ActionTrack sopii erinomaisesti opitun kertaamiseen ja soveltamiseen hauskalla ja mieleen jäävällä tavalla.

Aktiviteettien tekemiseen tarvitaan erilliset tunnukset. Tunnukset saa käytyään peruskoulutuksen. Apua peliin liittyvissä ongelmatilanteissa:  miina.makinen@tampere.fi

Tulevat koulutukset:

Jatkotason koulutus 27.9. klo 9-14 niille, jotka ovat jo sovellusta hieman käyttäneet ja haluavat oppia lisää mm. siirtymistä, avaimista ja reitityksistä.
https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/actiontrack-jatkotaso-608

Perustaso kieltenopettajille 20.9. klo 8.30-11.30
https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/actiontrack-perustaso-kieltenopettajille-629

Klinikka kieltenopettajille 20.9. klo 12.30-15. Kerrataan keväällä opittua ja opetellaan myös vähän uutta. Tavoitteena saada tehtyä valmis rata omaan opetukseen. https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/actiontrack-klinikka-kieltenopettajille-630

Voit myös sopia koulutuksen omalle koulullesi miina.makinen@tampere.fi. Koulutukseen tulemisesta aiheutuvat sijaiskulut maksetaan Aivot liikkeelle! -hankkeesta

Ajankohtaista:

  • ActionTrack apin päivitys on tällä hetkellä ios-laitteissa 3.6.6 ja android-laitteissa  3.6.5. (näet versionumeron etusivun asetuspainikkeesta). Mikäli pelin aloittaminen puhelimella ei onnistu on kyse todennäköisesti siitä, että puhelimessa oleva versio on vanha.
  • Tampereen ”pääalustan” http://tampere.taz.fi/TAZActionTrackServer/  tehtävät on  luokiteltu kansioihin. Tehtäviä löytyy oppiaineittain, kouluittain, paikkojen sekä  teemojen mukaan. Kun teet uusia tehtäviä, niin vie ne oikeaan kansioon, jotta hyvät tehtävät ovat muidenkin löydettävissä. Koulujen kansioihin olisi  tarkoitus laittaa ainoastaan ne tehtävät, jotka on sidottu juuri siihen kouluun esim. sijainniltaan tai kysymyksiltään.

Puhelimien varus:

Hankkeeseen hankitut puhelimet  ( 25 kpl) ovat varattavissa koulujen käyttöön.Varausaika yhdelle koululle on 1-2 viikkoa.  Puhelimien varaus tapahtuu Outlookin kalenterin kautta ja ne löytyvät kalenterista seuraavasti:

  1. Aukaise Outlook-sähköpostiohjelmasta kalenterisi. Kalenteri löytyy oikealta ylhäältä. (Tämä ohje tehty Outlook Web App –ohjelmalle -> se mitä suurin osa opettajista käyttää ie:n tms. selaimen kautta)
  2. Klikkaa vasemmalta valikosta ”Muut kalenterit” hiiren oikealla näppäimellä ja valitse valikosta ”Avaa kalenteri”.
  3. Kirjoita ”Hakemisto” –kenttään: TRE, AT-puhelimet, Virastotalo,
  4. valitse ”Avaa”.
  5. Nyt näytölle avautuu varauskalenteri. Kuukausinäkymän saat auki ylävalikosta klikkaamalla ”Kuukausi”.
  6. Tee oma varaus 1-2 viikoksi: Klikkaa kahdesti lainauksen aloituspäivämäärää kalenterista. Kirjoita avautuvaan laatikkoon ”Tapahtuma” oma nimesi ja päiväkotisi/koulusi ja valitse ”Kesto”-kohdasta ”Mukautettu”, jolloin aukeaa ”Aloitus” päivämäärän alle uusi sarake ”Loppu”. Klikkaa valitsemasi päättymispäivämäärä (ja kellonaika).

Ohjeita:

Aktiviteettien tekemiseen
Aktiviteetin teko ja pelin käynnistäminen
Kompassipeli
QR-koodiradan pohjan asetukset
GPS-radan pohjan asetukset
Tehtävien tekeminen

Mobiilisovelluksen käyttöön
Aktiviteetin aloittaminen mobiililaitteesta
Mobiilinäytön muita ohjeita

TAZ-peleihin
Escape from Martiens
Flaghunt

Flaghunt oppilaalle (ilman ansoja)
Aarrejahti

Be Sociable, Share!