Koulutusta ja apua

Yläkouluissa 2018 syksyllä kiertäneen Aivot liikkeelle!- koulutuksen materiaali fyysisen aktiivisuuden lisäämisen hyödyistä oppimiselle ja hyvinvoinnille.

Aivot liikkelle!  (tallenna koneellesi, niin aukeaa)


Aivot Liikkeelle-tehokkaampaa oppimista!
19.09.2018, 9:00 – 14:00,  Varalan urheiluopisto, luokka 1 

Miksi liikunnallistaa opetusta?  Miten liikunnan lisääminen opetuksen lomaan vaikuttaa viimeisimmän tutkimustiedon mukaan aivoihin ja oppimiseen?  Luennoinnin ja keskustelun lomassa kokeillaan erilaisia käytännön opetustyössä kehitettyjä liikunnallistavia työtapoja, joita voi kokeilla eri luokka-asteilla, minkä tahansa aineen oppitunnilla.

Koulutus on kohdennettu tamperelaisille opettajille. Koulutukseen saa osallistua myös varhaiskasvatuksen henkilöstöä. Koulutukseen mahtuu 30 hlöä.
https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/aivot-liikkeelle-tehokkaampaa-oppimista-624


Liikkuvaa kielenoppimista 28.11.2018, 8:30 – 14:00
Varalan urheiluopisto            

Koulutus käy kaikille perusasteen opettajille, suomen kielen, suomi toisena kielenä sekä vieraiden kielten opettajille. Koulutuksessa käymme läpi, miten eri tavoilla pelejä, leikkejä, liikettä ja liikkumista voidaan hyödyntää kielen rakenteiden sekä sanaston opiskelussa. Kielen rakenteista voimme käydä läpi sanaluokkien, sijamuotojen/ prepositioiden, aikamuotojen ja lauseopin perusasioita osallistujien toiveiden mukaisesti. Harjoituksia voi eriyttää ylös- ja alaspäin ja ne tukevat hyvin myös formatiivista arviointia.

Koulutus sisältää myös osuuden, jossa sopivissa pienryhmissä jaetaan ja sovelletaan harjoituksia.

Koulutus on kohdennettu tamperelaisille opettajille ja esiopetuksen opetushenkilöstölle. Koulutukseen mahtuu 30 hlöä.
https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/liikkuvaa-kielenoppimista-625


Aamujooga & tietoisen läsnäolon menetelmät & School Race
13.02.2019,  8:30 – 14:00,  Varalan urheiluopisto

Koulutus alkaa joogalla. Uusi päivä sarjasta tutut näyttelijät Anu Niemi ja Sanni Haahdenmaa pitävät aamupäivän aikana koulutettaville joogatunnin. Tunti on hyvä paikka ladata omia akkuja ja samalla saada vinkkejä myös oppilaiden kanssa toteutettavaan toimintaan. Joogan jälkeen Anu ja Sanni tutustuttavat myös tietoisen läsnäolon harjoittamiseen (rentouttamistaidot, hetkessä oleminen, keskittyminen).

School Race -kisailussa liikunnallinen toiminta saadaan yhdistettyä opiskeluun. Opiskeluun liittyvät asiat voivat olla mm. ongelmanratkaisua, tietojen hakemista tai vaikkapa kokeeseen kertaamista.

Seinäjoen Törävän koulun opettajan Juha-Matti Matilaisen kehittelemä School Race -toimintamalli Amazing Race -televisio-ohjelman pohjilta haastaa oppilaat kisaamaan ryhmissä. School Racen ideana on erilaisten tehtävien suorittaminen tietyssä järjestyksessä oppilaitoksen eri ympäristöjä hyödyntäen. Tehtävät voivat olla esimerkiksi kysymyksiä tulevasta koealueesta, kasvien tunnistamista ulkona, lyhyen videon tekemistä, laskutehtävien tekemistä ja niin edelleen. Vain opettajan mielikuvitus on rajana ja monipuolisuus on tietenkin suositeltavaa.

Koulutus on tarkoitettu tamperelaisille opettajille ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Koulutukseen mahtuu 30 hlöä.
https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/aamujooga-tietoisen-lasnaolon-menetelmat-school-race-626


Iloa ja voimaa luonnosta teemapäivä 8.5.2019,  8:30 – 14:00,
Bikini baari (Kaupinpuistokatu 4)

Hiking Travel kouluttajat järjestävät toiminnallisen Iloa ja voimaa luonnosta teemapäivän. Päivä tarjoaa toiminnallisia aktiviteetteja, malleja luonnossa järjestettävään opetukseen (oppitunnit, teemapäivät, liikuntapäivät).

Koulutus on tarkoitettu tamperelaisille opettajille ja varhaiskasvatuksen henkilöstölle.
https://tampere.eeventti.fi/koulutukset/iloa-ja-voimaa-luonnosta-teemapaiva-627


ULKOLUOKKA -koulutussarja

Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston ja Suomen ympäristöopisto SYKLI:n järjestämään koulutukseen

Ulkoluokan ABC 13.5.2019,

Heurekan ryhmätilaan (alfa, beta, gamma),käyntiosoite Tiedepuisto 1, Vantaa, Tikkurila

Koulun piha ulkoluokkana 11.9.2019,

Hauhon yhtenäiskoulu, käyntiosoite Tanhuantie 2, 14700 Hauho

Metsä ulkoluokkana, 20.-21.9.2019

Nuuksion kansallispuisto, (sis. yöpymismahdollisuus luonnossa)Nuuksiontie 84, 02820 Espoo

 

ULKOLUOKKA -koulutussarja on käytännönläheinen ja tarjoaa opettajille runsaasti ideoitasekä työkaluja koulun lähiympäristön hyödyntämiseen monipuolisena oppimisympäristönä.Koulutuksissa opitaan itse tekemällä ja kokemalla ulkona pihalla ja metsässä.Koulutussarja on suunnattu perusopetuksen koulujen opetushenkilöstölle ja muille aiheestakiinnostuneille.

Tarkemmat tiedot

 

 

 

 

Be Sociable, Share!