Yhteisöllinen opettajuus

Opitaan yhdessä digitaitoja pedagogisissa digikahviloissa

Takahuhdin koulussa on järjestetty pedagogisia digikahviloita, joiden tarkoituksena on esitellä sovellusmalleja digitaalisille oppimisympäristöille ja ohjelmille. Koulussa on koettu tärkeäksi tehdä oman väen osaamista näkyväksi ja levittää sitä kaikkien opettajien käyttöön.

Kahviloissa muutama opettaja on esitellyt käyttämäänsä ohjelmaa tai sovellusta ja näyttänyt käytännössä, mitä sillä on tehnyt. Olemme kuulleet esim. Repun (Moodle) käytöstä reaaliaineiden opetuksessa, ClassNotetbookista sekä Instagramista tet-raportoinnin välineenä. Olemme puhuneet myös blogeista sekä sosiaalisen median käytöstä opetuksessa.

Tapaamisissa on koneet mukana, ja voimme testata joitakin työkaluja heti käytännössä. Olemme kokeilleet mm. Padlet-seinien tekoa ja TodaysMeetia sekä muutamia muita nopeita selaimen kautta käytettäviä ohjelmia. Liitämme mukaan aina pedagogisen ideoinnin ja mietimme, mihin kyseistä ohjelmaa voisi käyttää. Ops-agentti on vastannut ohjelman suunnittelusta yhdessä koulun tvt-tiimin kanssa. Agentti on myös opastanut uusien ohjelmien käytössä.

Kahvilat ovat mukava tapa tehdä yhteistyötä ja jakaa osaamista. Hyvät ideat ja pedagogiset mallit leviävät koulun sisällä, ja uudella kokeilijalla on aina tieto, keneltä kysyä neuvoa ongelmatilanteessa. Näin uudet ideat ja ohjelmat otetaan heti laajemmin käyttöön, eivätkä ne jää vain yhden opettajan asiaksi. Esimerkiksi koulutusten antia voidaan jakaa tehokkaasti pedagogisissa kahviloissa. Moni opettaja on kertonut rohkaistuneensa kokeilemaan uusia ohjelmia kahviloiden jälkeen.

Jos kiinnostuit ja haluat vinkkejä, kuinka päästä alkuun, ota yhteyttä ops-agentti Satu Herralaan p. 040-8004351


 

Be Sociable, Share!